Jehněčí kolínko s bylinkovým demi-glace
Hledáte dokonalý recept na velikonoční oběd? Co takhle vyzkoušet jehněčí kolínko s bylinkovým demi-glace? Tento recept je nejen snadný a rychlý, ale také vám umožní připravit elegantní jídlo, které vaši hosté jistě ocení. V kombinaci s bramborovou kaší nebo restovanou zeleninou se jedná o skvělou volbu pro vaše sváteční menu.
Suroviny na 2 porce:
- 2ks jehněčích kolínek
- 170 ml našeho demi-glace
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 větvičky rozmarýnu
- 5 snítek tymiánu
- 2 lžičky soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžíce naší hořčice nebo dijonské hořčice
- 1/2 hrst nasekané hladkolisté petrželky
- 1/2 citrónu
Postup:
- Rozpalte troubu na 200 stupňů Celsia. V míse smíchejte olivový olej, nasekaný rozmarýn, tymián, sůl, pepř, česnek a hořčici.
- Kolínka opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Poté je položte na plech na pečení a natřete připravenou bylinkovou směsí. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20 minut.
- Zmenšete teplotu trouby na 160 stupňů Celsia a pečte kolínka dalších 1,5 - 2 hodiny. Můžete použít teploměr na vaření a zkontrolovat, zda dosáhla teploty 60 stupňů Celsia pro střední propečení nebo 70 stupňů Celsia pro větší propečení.
- Na posledních 30 min přidejte náš demi-glace. Až se rozpustí, tak jím kolínko ještě potřete.
- Jakmile jsou kolínka hotová, vyjměte je z trouby, posypte nasekanou petrželkou, zavlažte citronovou šťávou a nechte je odpočinout po dobu 10 minut.
- Máte hotovo, podávejte s bramborovou kaší nebo restovanou zeleninou.
Dobrou chuť a veselé Velikonoce!