Králík v estragonu 4 porce
Suroviny:
- Králík celý 1ks cca 1,5 kg - Objednávejte ZDE
- Kořenová zelenina 300g
- Cibule 100g
- Estragon 30g
- Mrkev na pyré 250g
- Špek 80g
- Hrášek 250g
- Vepřová bránice 150g
- Růžové víno 400ml
- Máslo 100g
- Bobkový list 4x
- Sůl
- pepř
Postup:
Očištěného králíka vykostíme a rozdělíme na 4 porce tak, aby každá obsahovala jak část stehna, tak i část hřbetu s břichem, osolíme, opepříme a smícháme s ½ špeku nakrájenou na malé kostičky, přidáme nasekaný estragon a balíme do vepřové bránice (na jednu porci asi 200g masa).
Balíčky opečeme na oleji, vyndáme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, stonky estragonu, bobkový list a růžové víno. Víno zredukujeme, přidáme králíka, lehce podlijeme vodou a dusíme 1,5h. Králíka vyjmeme, šťávu scedíme a redukujeme na polovinu
Mrkvové pyré:
Zbytek špeku opečeme, přidáme mrkev, dusíme do měkka, pak mixujeme a postupně přidáváme půlku másla, dochutíme
Hráškové pyré:
Hrášek vaříme cca 10 minut ve smetaně, pak mixujeme s druhou půlkou másla
Králíka servírujeme s hráškovým&mrkvovým pyré a silnou šťávou.
V naší velikonoční nabídce toho najdete mnohem víc!