ZAVÁŽÍME TÉMĚŘ CELOU ČŘ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Zauzené hovězí žebro, coleslaw, Jack Daniel's omáčka

Náročnost: jednoduché , Čas: 20 min

Připravili jsme pro Vás opravdu jednoduchý recept z našeho hovězího zauzeného žebra sous-vide. K tomu skvělý petrželový coleslaw, omáčka Jack Daniel's a opečený chléb. 

Na dvě porce 

  1. Žebra i omáčku v původním obalu dejte do horké lázně prohřát na cca 70C 10-15min. Roztopte gril na maximum. 
  2. Připravte si coleslaw. Do střední misky dejte nastrouhané zelí, majonézu, nastrouhanou mrkev, hořčici, nasekanou petržel, utřený česnek, šťávu z citronu a vše zamíchejte. Dochuťte solí, pepřem a případně citronovou šťávou. Nechte odležet v lednici. 
  3. Žebra vyndejte z lázně, odlijte šťávu z pytle a rovnou je můžete dát na gril na cca 2-3min z každé strany. Opravdu jen na barvu. TIP: silnou šťávu z žeber můžete použít jako základ omáčky nebo do polévky.
  4. Nakrájejte si pořádné krajíce dobrého chleba a pomažte je trochou olivového oleje. Přidejte je k žebrům na gril a lehce opečte. 
  5. Na závěr naservírujte žebra, polijte teplou Jack Daniel's omáčkou, do male misky dejte coleslaw a k tomu čerstvý lehce opečený chléb. 
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

x