ZAVÁŽÍME TÉMĚŘ CELOU ČŘ. VŠE NA MAPĚ ROZVOZU.

Hovězí Picanha Argentina (květová špička)

1 099 Kč / kus 732,67 Kč / 1 kg
Skladem
Varianta

CELÝ KUS: Cena je za 1ks. Váha 1 kusu je cca 1,5 kg. Prodej kusu vcelku je v originálním balení.

 Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti. 

NAKRÁJENÉ STEAKY: Cena za 1 steak dle vybrané váhy. 

Cena Vám bude vypočtena dle skutečné hmotnosti.

 

Původ: Uruquay
Plemeno: Hereford
Typ zrání: Mokré
Doba zrání: min 60 dní

Detailní informace

Doprava zdarma
Doprava po téměř celé ČR
zdarma při nákupu nad 1200/2000 Kč
Oceněný obchod
Oceněný obchod
více než 1500 skvělých hodnocení
Tradice od roku 1992
Tradice od roku 1992
milujeme maso a umíme s ním

Detailní popis produktu

Picanha je charakteristická výrazným tukovým krytím na povrchu, které se ponechává i během tepelné úpravy. Na řezu je patrné mramorování tukovými žilkami, díky nimž je maso křehké a šťavnaté. 

Nejchutnější masa jsou právě z Jižní Ameriky, protože zde mají zvířata ideální podmínky, které dodají masu skvělou chuť a křehkost. Když toto spojíte s kvalitním masným plemenem jako je Hereford nebo Aberdeen Angus a masa necháte zrát, tak opravdu dostane to nejlepší na váš gril. Masa jsou jako "dort", křehká se silnou chutí! 

Hovězí vyzrálé maso Picanha se označuje brazilský název řezu z kýty, v Jižní Americe patří mezi oblíbená steaková masa. V českých řeznictvích se nejčastěji setkáte s pojmem špička kýty, květová špička či květový šál. Křehké maso je kryté tukem a protkané jemnými tukovými žilkami.

Skladujte v suchu při teplotě 0 - 2st.

O plemenu Hereford. Plemeno bylo vyšlechtěno ve střední Anglii v hrabství Herefordshire. V roce 1864 byla v Anglii založena Plemenná kniha a již v roce 1817 se objevila první zvířata plemene hereford v USA, ale větší rozvoj chovu v zámoří zaznamenalo plemeno až po skončení občanské války a postupně se rozšířilo na celý severoamerický kontinent. Již v roce 1881 byla založena American Hereford Association (AHA). O něco později byla založena v Kanadě Canadian Hereford Association (CHA). Obě asociace v současné době zpracovávají společně výsledky kontroly užitkovosti pro potřeby kontroly dědičnosti.

Věděli jste že..?

✔ Typický způsob grilování oblíbený v Latinské Americe se nazývá churrasco? Maso se připravuje na speciálním grilu napíchané na grilovacích jehlicích a ročně se při něm spotřebují tisíce tun.

✔ Maso je potřeba nechat minimálně hodinu před přípravou vydýchat při pokojové teplotě. V mezidobí ostrým nožem odstraňte tuhé blány – pracujte opatrně, abyste neporušili svalovinu, z níž by při tepelné úpravě vytekla šťáva.

Picanha se nejčastěji připravuje na grilu nebo v troubě. Díky povrchovému tuku získává výraznou chuť i vůni. Po sejmutí z žáru je třeba maso nechat odpočinout, aby se uvnitř rozložily šťávy. Picanha se do povědomí tuzemských zákazníků dostává spíše pozvolna, rozhodně však stojí za vyzkoušení – v Jižní Americe jsou na steaky specialisté a dobře vědí, jaké maso použít. Inspirujte se a budete příjemně překvapeni!

 

Spotřeba: viz etiketa
Původ: Uruquay
Plemeno: Hereford
Alergeny: NE
 
Skladujte v suchu při teplotě od 0°C do +2°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

x