Rib eye steak Argentina (vysoký roštěnec)
Související produkty
Detailní popis produktu
Jeden z nejlepších a nejkvalitnějších kousků masa, které můžete u nás koupit!
Vůbec nejšťavnatějším a nejvyhledávanějším kouskem hovězího masa je nepochybně Vysoký roštěnec. Pochází z hřbetu mladých argentinských volků, kteří celý svůj život tráví na slunných, zelených pampách Argentiny. Tento steak se vyznačuje jemným mramorováním a tukovým očkem uprostřed, což mu propůjčuje nejen vynikající chuť, ale i charakteristické aroma.
Nejchutnější masa jsou právě z Jižní Ameriky, protože zde mají zvířata ideální podmínky, které dodají masu skvělou chuť a křehkost. Když toto spojíte s kvalitním masným plemenem jako je Hereford nebo Aberdeen Angus a masa necháte zrát, tak opravdu dostane to nejlepší na váš gril. Masa jsou jako "dort", křehká se silnou chutí!
Rib eye steak je ten pravý pro milovníky steaků. Vysoký roštěnec je famózní volbou pro steaky, protože je skvěle prorostlý tukem a ten je nositelem chuti. Rib eye je špičkou mezi steaky díky svému křehkému a šťavnatému masu. Má v sobě přibližně 16 % tuku. Jedná se o maso nejvyšší kvality. Jestli vám tuk vadí, můžete ho po upečení odstranit a chuť steaku zůstane v mase.
Steaky zrají minimálně min 60 dní ve vakuových sáčcích, jedná se tedy o mokré zrání. Vzhledem k zamezení přístupu vzduchu vakuovým balením dochází k tvorbě kyseliny mléčné. Typickým znakem po otevření balení je pak kyselý zápach. V tomto případě ale postačí maso ponechat několik minut odvětrat. Nepříjemný zápach zmizí a působením kyslíku získá maso zářivější barvu.
Jak na to:
Jakmile vyndáte maso z jeho původního vakuového obalu, lehce ho osušte papírovým ubrouskem a nechte ho odpočinout minimálně 30 minut v pokojové teplotě. Poté přistupte k nakrájení na plátky o výšce zhruba 3-4 cm. Rychle opékejte steaky z obou stran na grilu nebo v těžké mřížkované pánvi se speciálním dnem, aby se maso krásně zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř. Dejte pozor, abyste steak neotočili, dokud nebude ochotný samostatně se pootočit. Poté nechte pěkně péct z obou stran asi 3-4 minuty podle vašich preferencí. Po ukončení pečení pokrm osolte maldonskou solí a opepřete čerstvě mletým pepřem, nechte chvilku odpočinout a můžete servírovat. Při pečení se vyvarujte píchnutí do masa, abyste si udrželi šťávu uvnitř. Steak je hotový, když se tukové očko změkčí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.