Rump steak Jižní Amerika (květová špička)
Související produkty
Detailní popis produktu
Nejchutnější masa jsou právě z Jižní Ameriky, protože zde mají zvířata ideální podmínky, které dodají masu skvělou chuť a křehkost. Když toto spojíte s kvalitním masným plemenem jako je Hereford nebo Aberdeen Angus a masa necháte zrát, tak opravdu dostane to nejlepší na váš gril. Masa jsou jako "dort", křehká se silnou chutí!
Květová špička se nachází v horní části zadního hovězího masa v místě, které zvíře téměř nenamáhá. Díky tomu se Rump steaky vyznačují jemným svalovým vláknem, které je protkané tenkými tukovými žilkami. Maso z květové špičky je libové, a proto je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu. Musí být před úpravou ale dobře vyzrálé, jinak bude tuhé. Rump Steak skvěle chutná ugrilovaný na uzavřeném grilu.
O plemenu Hereford. Plemeno bylo vyšlechtěno ve střední Anglii v hrabství Herefordshire. V roce 1864 byla v Anglii založena Plemenná kniha a již v roce 1817 se objevila první zvířata plemene hereford v USA, ale větší rozvoj chovu v zámoří zaznamenalo plemeno až po skončení občanské války a postupně se rozšířilo na celý severoamerický kontinent. Již v roce 1881 byla založena American Hereford Association (AHA). O něco později byla založena v Kanadě Canadian Hereford Association (CHA). Obě asociace v současné době zpracovávají společně výsledky kontroly užitkovosti pro potřeby kontroly dědičnosti.
Příprava: Skvěle chutná zprudka opečený na pánvi nebo ugrilovaný na uzavřeném grilu. Rump steak je libový a jeho méně výraznou chuť podtrhnete trochou kvalitního oleje. Pokud si potrpíte na výraznější chutě, zkuste Rump steak po opečení ještě marinovat. Oblíbenou úpravou je grilování. Kvůli jeho libovosti doporučujeme přípravu na nižší stupně propečení. Rump steak se servíruje vcelku.
Odpovědět